XCOM Interceptor


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Flummi

Flummi

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 17 December 2003 - 09:06 PM

I have a little Problem with XCOM interceptor.

I cant finish missions like destroying bases or alien probes. Because I cant find them. They are shown as target in the targetting Computer but the range is always 0.0m and the direction pointer points always to the same direction.

Im running Interceptor under WINXP. German Version with Patch 1.2. I hope somebody knows how to solve this Problem because without being able to destroy bases I dont even need to begin this game again :D

#2 foxhound525

foxhound525

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Posted 14 February 2009 - 04:06 PM

i get the same problem, but with the pirate base and with alien probes and jammers. we need help
Fire a Blaster round into an open UFO, you gotta lot of dead bugs.

#3 Gimli

Gimli

    Dances with Mutons

  • Retired Staff
  • PipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia

Posted 14 February 2009 - 07:10 PM

Cheats are the only way around. I don't remember the exact way to do it, though. Something about "battlecheats". Google around a little.

#4 Zombie

Zombie

    Mr. Grognard of X-COM

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,545 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wisconsin, USA

Posted 15 February 2009 - 03:41 AM

CTRL+E, Type "BATTLECHEAT". Cycle through your targets until you have the base or probe as the primary target and then hit ALT+~ which will destroy it. ;)

- Zombie

My X-COM Patch Kit For UFO Defense | Emergency XCOM Meeting spoof on YouTube




JellyfishGreen said:

Zombie: Empirical data's your only man, when formulating a research plan.
A soldier's death is never in vain if it makes the formula more plain.
A few dozen make a better case for refining that third decimal place.
They call me Zombie because I don't sleep, as I slowly struggle to climb this heap,
of corpses, data points, and trials, but from the top - I'll see for miles!

#5 Gimli

Gimli

    Dances with Mutons

  • Retired Staff
  • PipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Croatia

Posted 15 February 2009 - 09:06 AM

Just to add, the battlecheat thing needs to be written outside of the combat, in the starscape. The alt+~ thing is pressed in combat. You only need to enter battlecheat once every time you start the game. That is the command used to enable cheats, so if you press it again, it will be disabled.

#6 Talon81

Talon81

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 25 April 2009 - 04:11 PM

Or, if you are like me and hate the idea of missing out on parts of the game, you can run a Virtual Machine with Win98. A virtual machine is a program that simulates another computer. It is obviously a little more work than just using cheats, but it depends on how much you hate using cheats I suppose, as to whether it is worth it.

#7 ek1mo

ek1mo

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 06 June 2011 - 02:49 PM

go to the link below to watch a vid of how to fix this prob.





#8 Space Voyager

Space Voyager

    I've got my eye on you!

  • Site Staff
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,428 posts
  • Gender:Male
  • Location:Slovenia

Posted 06 June 2011 - 05:51 PM

Don't let two years stop you from helping people!  :P

Welcome to the forums, ek1mo.

#9 Bansheedragon

Bansheedragon

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

Posted 20 December 2012 - 05:44 PM

I just dug up this game a couple days ago and started playing.
After encountering the probe bug I did a search and came here.

Now I'm left with a few problems.

The fix mentioned in the video that ek1mo posted dont work for me.
I downloaded the fix, but when I run I get an error saying I'm missing a dll file.
So naturally I went and got that dll file.
I do that 2 times.

When I run the fix the 3rd time it ask me for a dll file I am unable to find.

It asks me for a file called xcgen.dll, but when I search for it I am unable to find the damned file anywhere.

I think my problem is that I'm running Win 7 64 bit, which are missing many of the dll files from XP.

The cheats mentioned in another post here dont work for me either.
Nothing happens when I use it.

I tried installing and running Virtualbox, to have a win 98 emulator running that I could run the game on.
But I encountered so many problems with setting it up I gave up in the end.

I really want to play this game, but this bug is killing the game for me.
So now I'm asking for help here in the hopes that someone can help me.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users