I can't destroy the jamming device!


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 kai

new
kai

    Advanced Infiltration & Assasination Sectoid

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Gender:Male
  • Location:GTD Adamemnon Combat Information Center

Posted 02 May 2004 - 06:18 PM

Whenever i try to destroy an alien jamming device, it gets reported as being distance 0k and is stuck at the back of my rear view mirror, what is going on, has anyone ever heard of this?
Kaneda! What can you see?

#2 Lleshap Johari

new
Lleshap Johari

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 10 May 2004 - 03:42 AM

Truth be told, I came here to ask the exact same question.  Loud beeping sound, says the probe is at -.0km from you, allied pilots can't find it.  Except that when I look out the back of my ship there's nothing there...

#3 ShadowBlade

new
ShadowBlade

    Veteran Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 378 posts
  • Gender:Male
  • Location:Buenos Aires, Argentina

Posted 23 May 2004 - 02:39 PM

Yeah, I had that problem a while ago, too...
Proud veteran of the X-COM Alliance Sim
[ JG-7X3 ]

#4 kai

new
kai

    Advanced Infiltration & Assasination Sectoid

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Gender:Male
  • Location:GTD Adamemnon Combat Information Center

Posted 29 May 2004 - 02:03 PM

How did you resolve the problem?
Kaneda! What can you see?

#5 Mouse Nightshirt

new
Mouse Nightshirt

    Stressed out Junior Doctor

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northern Ireland

Posted 10 June 2004 - 03:35 PM

This is a problem in Windows XP only.

There is no direct fix for this problem, other than deleting the probe from existence by editing the files.

In your XCI directory, there is a hidden file called Gamesettings.ini. In there, you will find the following:

[IntelJammerProbe]
Side=ALIEN_EXCLUSIVE
ProdTime=1
Cost=1
Size=1
EnergyCost=1
RechargeRate=1
HitPoints=100
RepairRate=1
Penalty=1
Range=1
Materials=1
SellPrice=500000
TechRequired=-1
TechRequired2=-1
TechItem=69

Simply delete it. You'll never get data jammer probes, but it has to be done unfortunately.

NOTE: I'm not sure this is the correct data, so make a backup before you try anything!
I suffer from Arachibutyrophobia, fear of peanut butter sticking to the roof of the mouth.

Mouse_Nightshirt - asphixiated in the name of science!

CMDR Richter Weindhoven
Commanding Officer - Alpha Team
Status -- Deceased
Reason -- Old age (Cheers DH!)

#6 NickAragua

new
NickAragua

    Near Lake Titikaka

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 114 posts

Posted 11 June 2004 - 02:24 PM

I believe this problem arises in Win2k as well. The workaround, of course, is identical.

#7 Niml

new
Niml

    MOOGLE!!!

  • Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 29 June 2004 - 06:16 PM

anyone have this bug with a pirate base? it said that pirate base structure was -0km and that it was always behind me -_- just wondering if that is a problem also..

#8 Phoenix2yk1

new
Phoenix2yk1

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 08 August 2004 - 10:53 AM

WooHoo! We finally have an answer for all XP and NT users about X-Com Interceptor!

The "Bug" is because of the standard NTFS Partition with these operating systems....

Format and reinstall windows XP or whatever witha FAT 32 and thats it! No MOre Bug!!!

Now you can blast those bases and Probes to your hearts content!!!

#9 The Veteran

new
The Veteran

    The Guv'nor

  • Site Staff
  • PipPipPipPipPip
  • 2,726 posts
  • Location:England of course! West Sussex

Posted 11 August 2004 - 08:51 AM

I had a jammer once that was too far from my base to deal with, think I had to restart to lose it!
Welcome back to the wonderful world of Fan-fiction! (it's short for fantastic!)
Go check em out, UFO TFTD and Apocalypse all under one roof!!!

Also why not check out XCom : Colonisation over in the special projects forum. Won't kill you if you do, might kill you if you don't!

#10 kai

new
kai

    Advanced Infiltration & Assasination Sectoid

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Gender:Male
  • Location:GTD Adamemnon Combat Information Center

Posted 27 August 2004 - 02:59 PM

I get that bug on my 2K system, and that is FAT32 formatted
Kaneda! What can you see?

#11 Fox

new
Fox

    A gentleman and a scholar.

  • Fan Fiction
  • PipPipPipPip
  • 374 posts

Posted 30 August 2004 - 04:46 PM

I'm surprised no one has mentioned this yet:

I had the problem once too.  I believe if you switch to external view, you can see the probe clipping inside your ship.  It is stuck there.  I don't remember how I did it, but somehow I caused damage to my ship, by running into one of my wingmen or something.  If you do it enough, it should damage the probe to the point at which it is destroyed.
QUOTE
Posted by Jellyfish Green
Blaster Launcher tactics: a brief guide.

Building: Nuke it.
Orchard: Nuke it.
Underground bases: Nuke large rooms first.
UFO: Punch a hole in the bridge, then send in a second bomb to nuke it.

#12 kai

new
kai

    Advanced Infiltration & Assasination Sectoid

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Gender:Male
  • Location:GTD Adamemnon Combat Information Center

Posted 02 September 2004 - 05:20 PM

Good idea,, for probes anyway.  Unfortunately I can't see that being a particularly practical idea for bases

And to make matters worse, the copy of W98 on my system failed a  long time ago.  I'm stuck without intercepter  :)
Kaneda! What can you see?

#13 Jh316

new
Jh316

    Nobody important

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Location:Claxton, Georgia.

Posted 10 February 2005 - 10:51 PM

Um...I deleted it, saved the .ini, and started a new game, and I still got a jammer probe somehow. I'm looking at the sreen right now. It has a jammer probe messing with my base, and then I look at the .ini and the entry is deleted.

#14 Jh316

new
Jh316

    Nobody important

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 233 posts
  • Location:Claxton, Georgia.

Posted 11 February 2005 - 11:58 PM

Nevermind, I beat the game last night anyway. Quite fun. The last battle reminded me a bit of the ending of Freespace 2.

#15 Picard

new
Picard

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 23 July 2005 - 10:04 PM

you dont have to delete its file or something! i found out a way to blast it!

you go on full speed, (no boost) fire all your beam weapons until their energy is down to 10%, then fire your missiles as fast as you can and the probe simply blows up behind you.

#16 Kret

new
Kret

    Lieutenant

  • Site Staff
  • PipPipPipPip
  • 754 posts
  • Gender:Male

Posted 24 July 2005 - 07:18 AM

So probes become "Leech probes" in 2k/XP. Good to know there's a way to deal with them.
There's always some dirt to dig out

#17 baka

new
baka

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Posted 13 January 2008 - 08:17 PM

YAY!
IT WORKED! :oh:

Now as said, a way to fix the bases..




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users