Really need help with problem


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 15 April 2005 - 05:34 PM

My comp shows only part of the level at a time. the rest is balck and only hedges and people show. I have to press the windows key and load it up again to get another section visible. and then the last part dissapears
it also screws up when you break something. I NEED HELP!!!!!

My comp is:         60 GB free space            256 MB DDR     GeForce4MX 440 nVidia 64MB AGP with TV out
2GHZ                                                                                      
Intel celeron
processer         Windows XP


plz tell me if u reply at [aanscombe21@aol.com] because i dont check this site much thx
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#2 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 15 April 2005 - 10:50 PM

What version of DirectX (Start->Run... and then dxdiag) and what graphics drivers do you have? As for e-mail, enable e-mail notification in the My Controls panel to get it whenever there's a reply.


#3 DoomMunky

DoomMunky

    Lieutenant

  • Retired Staff
  • PipPipPipPip
  • 421 posts
  • Gender:Male
  • Location:California

Posted 16 April 2005 - 02:54 AM

Yeah, I'm not the technical guru that I am with the words... (?) but I think your little gfx card is getting overwhelmed by the graphics in the game.

Make sure you have the latest Direct X version and the latest Nvidia Drivers first.

Then, make sure you are not trying to run the game in 32-bit color mode (in graphics options, make sure you are running a resolution that ends in x16). Doing that on your older card will kill the game for sure.

Then try to turn every graphics setting down to it's lowest possible value. Turn textures down to Low. Turn Anti-Aliasing down as far as it'll go, and same for Anisotropic filtering. Put the game into 800x600x16 resolution.

Now, if you're still having problems, you'll have to give us more detail. (Also, good things to do are defragging and virus-scanning your computer, but you probably knew that...)

I hope these things work, yo! I'm really at the end of my knowledge here.

#4 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 16 April 2005 - 01:22 PM

I've downloaded direct x 9 and im downloading drivers now. took me hours to guess which one I needed. they should make it easier. I wont be able to check until I've found cd1 of s2.(Long storie short it isnt Installed and the 1st disc is missing) thanks for the advice anyway
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#5 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 16 April 2005 - 01:51 PM

Actaully the drivers are confusing! I have no idea which one to download the last one canceled at 29%.
I need more help!
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#6 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 16 April 2005 - 02:15 PM

pie, on Apr 16 2005, 03:51 PM, said:

Actaully the drivers are confusing! I have no idea which one to download the last one canceled at 29%.
I need more help!

<{POST_SNAPBACK}>

Download these. If you have trouble, use a download program like Getright. Hope that helps ;)


#7 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 16 April 2005 - 04:12 PM

Slaughter, on Apr 16 2005, 02:15 PM, said:

Download these. If you have trouble, use a download program like Getright. Hope that helps :(

<{POST_SNAPBACK}>



Thats what I used! and now Not one of my games work! It says New Hradware found when I turn the comp on. The hard ware is called AGP AGV APG Or something like that it says its something to do with graphics and I need to fing the Driver manually! This is ten times worse!!!

DEAR GOD WHAT HAVE WE DONE!!!! :)  ;)
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#8 DoomMunky

DoomMunky

    Lieutenant

  • Retired Staff
  • PipPipPipPip
  • 421 posts
  • Gender:Male
  • Location:California

Posted 16 April 2005 - 06:45 PM

Okay, okay, whoa...

Do this:

Go into Control Panel and uninstall your old driver, the new driver. Uninstall everything that says Nvidia Graphics Driver or Nvidia Video Driver. You will have to restart your computer.

When you restart, Windows will load up its native graphics driver, and you'll be in 600x800 resolution. NOW seek out your newly downloaded graphics driver and run the installer...

You'll be prompted to restart again, and when Windows loads again you should have a nice fresh install of the latest graphics drivers. Set your resolution to your preference and get playing!

Good luck...


In two seconds of Googling I found something  Here. It basically says that you don't need to uninstall your old drivers before installing your new ones as long as you don't have problems. But, if you do, uninstall everything and you should be fine....

#9 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 23 April 2005 - 07:54 PM

Oh I see now,
I uninstalled the drivers and tried to download the CORRECT drivers before you explained. The downloads the only problem and now I realise that the resolution resets itself any way. so the real problem is getting the new drivers on. Thanks for explaining so now I dont feel like the games aren't playing because of lots of problems where its really just one problem.

I'll keep u posted. That cat is funny though isnt it ?       (thats my fav. game halo)
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#10 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 23 April 2005 - 09:13 PM

O god no!, right now im downloading it and it has stopped at 88% and a message has come up:    

                Internet Explorer cannot download
                7.89_win2kxp_english.exe from
                download1.nvidia.com.
                
                the connection with the server was reset

the whole thing then closes down.

wft?!? HELP!!!!!
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#11 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 24 April 2005 - 12:49 AM

Use a download manager. If the download stops when you use it, you can continue from where it stopped.


#12 Faustino

Faustino

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Posted 24 April 2005 - 01:26 AM

Note that some recent NVidia drivers are NOT SUPPORTED by Win XP.  When I tried to download them, I was deep into the process when XP intervened and stopped it.

Overall, the system described isn't really up to S2/S3.  I originally ran S2 with AMD 1600xp, 512
Mb Pc-133 and 128 Mb GeForce2 MX 440, but it's far better with my current set up - AMD 2400xp, 512 Mb DDR, 128 Mb GeForce 5200.  A new graphics card might help.

#13 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 24 April 2005 - 11:16 AM

Well, if they stop during download it's the browser that has some issues. With a download manager that problem should be gone.

Regarding the Graphics card I agree. The MX cards aren't the best, so a new one would be a good idea!


#14 DoomMunky

DoomMunky

    Lieutenant

  • Retired Staff
  • PipPipPipPip
  • 421 posts
  • Gender:Male
  • Location:California

Posted 25 April 2005 - 07:09 AM

And yes, the cat is definitely funny! I like how it's raising it's little arms; in supplication, or is it trying to lull you into a sense of security...?

#15 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 02 May 2005 - 12:39 PM

I've got one of those download managers Slaughter mentioned And im at 40% completed on the drivers, Damn you AOL Dial up and your sinisterly slow download speed. I'm on Anglesey in north Wales so I cant get broadband for another week or so.
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#16 DoomMunky

DoomMunky

    Lieutenant

  • Retired Staff
  • PipPipPipPip
  • 421 posts
  • Gender:Male
  • Location:California

Posted 02 May 2005 - 04:47 PM

Bide your time, man. As soon as you get broadband you won't frikkin' do ANYTHING else, so enjoy your life while you have one. Until recently I was a dial-up monkey myself, and I still am only staying in a place that has broadband; I don't have it myself. Wherever I live next might not even have a phone line!

#17 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 04 May 2005 - 07:20 PM

I Give up! get the drivers, istall them and it doesn't work! I went through all the rightstuff but now theres no sign of any drivers ever being Installed. I doubt I'll ever fix this mess!!
:-<
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#18 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 05 May 2005 - 02:26 AM

But what exactly is the problem? Did they download alright? Did you double click them to actually start the install?


#19 pie

pie

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
  • Location:Candy Land

Posted 28 June 2005 - 06:38 PM

I've finally fixed it!!

I got broadband downloaded the drivers and set the colour thingy to 18 and now it works.
Now to beat the UN Bomb mission. by the way where do you find the K.o gun
What a beautifull mansion! But its more work for my panzershreck![check out that covenant kitten!]

#20 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 01 July 2005 - 02:58 PM

Glad to hear that. Enjoy! :confused:





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users