Wake up, it's RBmod time!


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Aralez

Aralez

    Forum Grandpa'

  • Fan Fiction
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts

Posted 21 March 2004 - 01:04 AM

Alright here is the newest RBmod (6.5) . Look here (look at last entry)  for more info, download the mod here: Download it!

The new mod includes a new reticulan enemy and some tweaks to the BFG's and Lurkergun.

Have fun!

Aralez

#2 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 21 March 2004 - 11:22 AM

Well done Aralez! :)


#3 izchan

izchan

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

Posted 22 March 2004 - 02:57 AM

Just out of curiousity, why is the zip file 6_3? and not 6_5?

:)

nice work.
The aliens now kicks my ass every single time, so much so that I have to replay the whole game in easy ... :)

still ... a good adrenaline rush.
Sometimes it is just being me that counts
By: Izchan

#4 Aralez

Aralez

    Forum Grandpa'

  • Fan Fiction
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts

Posted 22 March 2004 - 08:24 PM

izchan, on Mar 22 2004, 02:57 AM, said:

Just out of curiousity, why is the zip file 6_3? and not 6_5?

:)

nice work.
The aliens now kicks my ass every single time, so much so that I have to replay the whole game in easy ... :)

still ... a good adrenaline rush.
Ah well, i admit i was too lazy to rename the link so i renamed the zip instead   :) Oh and thx for your nice posts!  :)

Btw, your avatar almost looks like the new molotov-cocktail from the RBMod  :)

I LIKE IT!!! :)

#5 Aralez

Aralez

    Forum Grandpa'

  • Fan Fiction
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts

Posted 23 March 2004 - 01:54 AM

A small update was made to make some small changes (ideas from Lurker):

Updated readme-part v.6.6:

-Improved accuracy for burstmode of Lurkergun.
-Added an advanced lurkergun, called LURKERGUNII with a camo-texture and the stats of the first ever released lurkergun (v.5.6).
-Changed the look of the Railsniper to something "Zebra"-like.

Downloadlink is (as usual) the same. Forgive me my lazyness  :)

Have fun!

#6 BountyWarrior

BountyWarrior

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 23 March 2004 - 06:54 PM

I've just installed the mod.

Only the mod  has the following problem.

Every time i start a mission, I can see all the aliens and my squad doesn't see them as enemies.  When I played after 10 secs the pop-up appears with the message that I finished the mission.

I Run WinXP
I Have the UK version of Aftermath.
I Upgraded it to 1.3

#7 Strahd

Strahd

    Blood Sucker

  • Fan Fiction
  • PipPipPip
  • 89 posts

Posted 23 March 2004 - 11:28 PM

Heh! It's an insta-finish-mission mod  :)
The Ancient Vampire Count Strahd Von Zarovich

#8 Kret

Kret

    Lieutenant

  • Site Staff
  • PipPipPipPip
  • 759 posts
  • Gender:Male

Posted 23 March 2004 - 11:43 PM

BountyWarrior, does that problem remain if you remove the mod?
There's always some dirt to dig out

#9 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 24 March 2004 - 12:05 AM

This is a bug in the 1.3 version of the game itself, isn't it? The "friendly alien" bug...

Oh, and welcome to the boards BountyWarrior!


#10 Kret

Kret

    Lieutenant

  • Site Staff
  • PipPipPipPip
  • 759 posts
  • Gender:Male

Posted 24 March 2004 - 08:58 AM

Yes, at least that's the impression, but I have a tingling feeling there's much more behind it. BountyWarrior, could you please send the config file you find in the home folder of UFO:AM to kret_25052004@hotmail.com?
There's always some dirt to dig out

#11 BountyWarrior

BountyWarrior

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 24 March 2004 - 06:10 PM

Kret, on Mar 23 2004, 11:43 PM, said:

BountyWarrior, does that problem remain if you remove the mod?
Nope

#12 Aralez

Aralez

    Forum Grandpa'

  • Fan Fiction
  • PipPipPipPipPip
  • 1,670 posts

Posted 24 March 2004 - 07:35 PM

Yep. A known 1.3 bug. I encountered it myself one time, when playing through 1.3 to see what the patch changed. (No mods installed at that time.)

#13 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 24 March 2004 - 10:35 PM

I think BountyWarrior is trying to say that the bug is NOT there when he removes the mod Aralez...or did I get it wrong?


#14 Lurker

Lurker

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 418 posts

Posted 25 March 2004 - 01:24 AM

I got the friendly frozen aliens the last time I used ALPine.  Of course, back then, I tried to start with a previously unmodded saved gamed.  So, loaded the ALPine, did a mission, then did the moon mission, and the aliens were frozen on the moon mission.

The moral of the story is that if you apply any mods, then you must start a new game.

The only exception I have found is that after Rebalance 5.6 you can replace older versions with newer versions, and nothing gets messed up as long as you do your first load and save while on the Geoscape and while all your soldiers are at base, no choppers in flight.

If you try to switch Rebalance mods during a tactical mission, things will go wonky.  And if you apply ALPine in the middle of a game without starting a new game, then you should probably be looking at frozen friendly aliens after a mission or two.

Either way, Rebalance or ALPine, if it goes wonky, you do seem to get one mission for free before everything goes bad.

Best, though, is to start a new game each time you mod.  Only the Rebalance, naked or alone by itself, gives you a chance at skirting by that rule, but not guaranteed to work unless you are careful.  And, you still have to start a new Rebalance game at least once, the first time you play the Rebalance, the last I heard.

I don't think a Rebalance applied to a previously unmodded save will work right, you'd probably get frozen aliens after a couple of missions.  Have to start a new game.

And, if you are getting frozen friendly aliens, then that's an automatic sign that it's time to start a new game.  Or, you can remove the mods completely, and your previously unmodded pure saves will then work right.  But, once you mod, the old unmodded saves have to be left behind, so start a New Game Profile and switch to it after you mod.

#15 Leonim13

Leonim13

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 25 March 2004 - 09:40 AM

Rebalancing module (RB6.6), Compatibility (RB6.6) and Rebalance weapons for Aliens (RB6.4) -all 3 ALPine version- can't be downloaded due to broken link.

#16 Slaughter

Slaughter

    Colonel

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norway, Oslo

Posted 25 March 2004 - 09:51 AM

Um, I think I kind of forgot to upload all the new modules.... :) Will get on it now :)

Oh, and welcome to the boards!


#17 Solaris

Solaris

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 May 2004 - 07:22 AM

Hi to all.

As I'm brandnew to the board and the mods I just want to crash in with some questions concerning this friendly, frozen alien problem.

Has there been a fix yet to avoid this? I know you have to start a new game, but it seems this doesn't fix it either! Did I miss sth else? Removing the mod kills the problem at least.

My specs:
UFO-A UK version
patches ... - 1.3 installed
rebalance 6.7 mod installed (normal version, not alpine)

WinXP

Thx for the help.

#18 BlackAlmaz

BlackAlmaz

    THE GHOST FROM XMAS PAST

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 706 posts
  • Location:Sydney/Australia

Posted 21 May 2004 - 10:09 AM

it happens..but if you restart your computer..it usually works....or you might have a corupted download...download the mod again..if it dosent work i'll try and send you the mod..but with more models
"THERE AT THE BERACADES!!!....THERE IN THE PERIMETER!?.....THERE IN THIS ROOM!?" ALIANs

#19 Lurker

Lurker

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 418 posts

Posted 21 May 2004 - 10:54 AM

For my frozen alien and Rebalance problems, I found that I had to uninstall UFO:AM, delete the whole subdirectory, reboot, and then reinstall the game fresh, and then defragment.

Sometimes starting a new game doesn't work.  The currently unproven speculation is that certain configuration files can get permanently corrupted causing frozen aliens, and then only an uninstall and reinstall will solve the problem.

I have also found that running the TEST program in the launcher has a way of fixing corrupted config files, so maybe you could try running that before you uninstall and reinstall.

UFO:AM doesn't seem to have self-correcting startup routines like other modern programs do, so if you change drivers or flash your BIOS, you might run into problems, and a re-running of the TEST in the launcher might reset the program to the new drivers or the new BIOS.

If you have frozen aliens and nothing works, then uninstalling and reinstalling the game is probably the best solution to the problem.

#20 CORNbread

CORNbread

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 25 July 2004 - 01:39 AM

Hi, Im new to the boards and new to the mod but I have to say its pretty sweet so far (havent played too much yet).  Just one thing, in the early missions, when im still only using shotguns and lame colt .45s, theres aliens that are firing these rockets and shooting some crazy gun (needler?) at me.  Now correct me if im wrong but there werent any aliens with those kind of weapons in the normal game.  Just wondering if this is part of the mod and if its *supposed* to be because its quite hard to take out rocket launchers with pistols.

-CORN




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users