X-com Apoc problem


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Solfius

new
Solfius

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 146 posts

Posted 07 December 2002 - 08:20 PM

I've never gone on any of the 3 collector's edition games other than ufo defense cause i like to complete games in order, but 2day I felt like giving apoc a go, but it won't load. I installed the game ok, but whenever I click on the icon to play it get a black screen and nothing. I've tried the .exe files and the shortcuts, I've tried from dos but it says "mouse not present" but I've got a mouse which works fine.

I'm trying to run it on win98, I've got more than the min specs for it, plus ufo works fine, but I don't know about TFTD

I wanna play Apoc! Help me!

#2 DragonHawk

new
DragonHawk

    XCAS Inquisitor

  • Site Staff
  • PipPipPipPip
  • 753 posts
  • Location:Guelph, Ontario, Canada

Posted 07 December 2002 - 10:59 PM

hhe, I could NOT help you and help you achieve your goal of playing in order...  :D

I run right from Win98SE, that's no problem for me.  If you want to try running from DOS, you need to get DOS mouse drivers, I think.  Mouse.com, or some crap.

If you're getting a black screen, THAT sucks...  Anytihng else, or just black?
Lance Corporal Derrick "DragonHawk" Ko
Combat Engineer, Kappa Team
X-Com Alliance Sim

#3 Solfius

new
Solfius

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 146 posts

Posted 08 December 2002 - 10:00 AM

the cd drive whirs for a bit like its reading from it, but then it stops and I get nothing but a black screen. I'll check out those mouse drivers

#4 Solfius

new
Solfius

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 146 posts

Posted 08 December 2002 - 10:45 AM

I've looked all over the place, I can't find any dos mouse drivers at all, can someone give me a link to one?

#5 NKF

new
NKF

    Thinker of Mishandled Edges

  • Site Staff
  • PipPipPipPipPip
  • 3,939 posts
  • Gender:Male
  • Location:In my mind

Posted 08 December 2002 - 11:13 AM

I sometimes get the black screen as well, but it usually clears up after a few tries... and sometimes a reboot.

Try skipping the intro movie with the -skip command.

Also consider disabling your soundcard.

While this may not solve your problem, it's worth a try.

- NKF
NKF, wordmakeupper extraordinaire.

#6 Ice2056

new
Ice2056

    Squaddie

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Posted 08 December 2002 - 01:08 PM

I've uploaded the drivers you need to get your mouse working properly here The read.me file makes it all very simple. Hope it works, just don't expect your scroll to work  :D
"My dungeon will have its own qualified medical staff complete with bodyguards. That way if a prisoner becomes sick and his cellmate tells the guard it's an emergency, the guard will fetch a trauma team instead of opening up the cell for a look." - The Top 100 Things I'd Do If I Ever Became An Evil Overlord This Evil Overlord List is Copyright 1996-1997 by Peter Anspach.

#7 Solfius

new
Solfius

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 146 posts

Posted 08 December 2002 - 05:54 PM

thnaks, but it works now I've put the skip command in, except for the sound. I'll have a look around to see if theres a soloution for it.


...just one thing after another :hmmm: ...

#8 DragonHawk

new
DragonHawk

    XCAS Inquisitor

  • Site Staff
  • PipPipPipPip
  • 753 posts
  • Location:Guelph, Ontario, Canada

Posted 08 December 2002 - 11:03 PM

What sound card do you have?
Lance Corporal Derrick "DragonHawk" Ko
Combat Engineer, Kappa Team
X-Com Alliance Sim

#9 Solfius

new
Solfius

    Lieutenant

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 146 posts

Posted 09 December 2002 - 05:46 PM

its a soundblaster, i'll go check what kind........................ SB Live 5.1
I looked about the support section, but there are no posts i could find about solving the prob.

Someone must know




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users